De grond voeden met NL-Doet

Komende zaterdag, 16 maart 2019 is het weer NL-Doet! De grootste vrijwilligersdag van Nederland. De Graafse Akker doet traditioneel mee met deze geweldige inspanning en ook dit jaar zijn er weer legio genoeg dingen te doen om en op de akker!.

Zoals jullie wel weten zijn we bezig met de akker inrichten zodat we begin april onze mooie, nieuwe kas kunnen gaan neerzetten!

Om het groeiseizoen in de kas extra goed van start te laten gaan hebben we ‘n container compost laten aanrukken! Deze mag op zaterdag verdeeld worden over het groentedeel van de Graafse Akker en op de plek waar de Graafse Kas komt te staan.

Compost is belangrijk voor het zgn. bodemvoedselweb. Dit zorgt ervoor dat voedingsstoffen kunnen worden vrijgemaakt in de bodem, die vervolgens weer gebruikt kunnen worden door planten. En in ons geval, planten die we er zelf neerzetten omdat we ze later willen opeten. Het begint dus allemaal met het voeden van de bodem! Op zaterdag 16 maart 2019, tijdens NL-DOET!