Doe mee!

Op de Graafse Akker willen graag iedereen uitnodigen om kennis te maken met de locatie en mee te doen met alles wat er te beleven is.

Bezoekers jong en oud

Een bezoekje aan de Graafse Akker levert altijd iets op. Een overdaad aan groen, rust in de bovenkamer, verwondering over de kunstwerken, de kippen, de prachtige groenten en de geweldige kas. Bezoekers zijn welkom gedurende de dag, als de poort open is.
Normaal gesproken zijn er ELKE MAANDAG T/M DONDERDAG EN ZATERDAGOCHTEND mensen op de akker die weten wat je kunt oogsten en waar je bij kunt helpen. En er is ELKE WOENSDAGMIDDAG kindertuin van 14 tot 16 uur.
De Graafse Akker geeft ook alle ruimte aan initiatieven en ideeën. Wil je zelf een leuke activiteit organiseren? Zoek dan contact met ons en we kijken wat er mogelijk is.

Makkerschap

Als Makker van de Akker kun je regelmatig wat groente op De Graafse Akker komen oogsten. Wat je met je makkerschap doet bepaal je zelf. Je kunt alleen komen oogsten, maar ook mee werken op de akker. Het kan ook iets anders zijn, bijvoorbeeld soep maken, schoonmaken, timmeren of schilderen. Alle hulp is welkom. Kom gerust langs. Samen kijken we dan wel wat jouw bijdrage kan zijn.
Als makker word je ook uitgenodigd voor evenementen en activiteiten op de akker. Zo krijg je korting op diverse workshops en wandelingen en kun je mee beslissen wat er gezaaid en geplant wordt op de akker. Vind je De Graafse Akker een toffe plek en ondersteun je ons financieel, zonder te oogsten? Ook dan ben je een makker! Koop een of meerdere makkerschappen of geef ze cadeau aan anderen en steun op die manier deze mooie plek. Heb je helemaal geen geld? Neem dan even contact met ons op. We komen er vast wel uit.

[Klik hier] om Makker van de Akker te worden. Een jaarabonnement is minimaal € 25,- maar het mag natuurlijk ook meer zijn!

De Planten Logeertuin

Tweede kans planten voor ieder budget! Je tuin vergroenen kost al snel veel geld. Daarnaast eindigen veel planten bij het afval. Dat kan anders! In De Planten Logeertuin van openlucht buurthuis De Graafse Akker vangen wij planten op die anders weg zouden worden gegooid en geven ze graag een tweede leven in een andere tuin.
We willen groen voor iedereen in Den Bosch beschikbaar maken, onafhankelijk van je budget. Zie je een nieuwe groene vriend die perfect in jouw tuin zou passen, dan vragen we een kleine donatie of tegenprestatie afhankelijk van wat jij kan missen. Onze opbrengsten gebruiken we vervolgens weer voor activiteiten voor onze vrijwilligers en buurtbewoners. Een win-win dus.
Mocht je zelf je tuin gaan verbouwen of uitgekeken zijn op de planten die er in staan, dan vangen wij de planten graag op voordat ze naar een nieuw adresje gaan.
Interesse? Neem contact met ons op via de onderstaand mailadres.
Samen maken we de stad groener!

Buurderij Den Bosch

De Graafse Akker en de Stichting Transfarmers hebben zij zich ook aangesloten bij Boeren & Buren en een eigen Buurderij opgezet. De Buurderij is de schakel tussen biologische boeren in onze omgeving en mensen die puur en gezond willen eten. Het is gezond voedsel van dichtbij, zonder tussenhandel met een eerlijke prijs voor de lokale boeren. Iedere week kun je een keur van lokale kwaliteitsproducten van boerderijen uit de buurt bestellen. Biologische groente, vlees, zuivel, brood, banket, honing, thee en kruiden, de Buurderij verkoopt het allemaal! Je maakt account aan en kunt elke week bestellen. Het vaste ophaalmoment is woensdag tussen 16.30-18.30 uur op Plein Oost, Van Broeckhovenlaan 4a.

Blotevoetenpad op de Graafse Akker

De omgeving verkennen op blote voeten?  Dé wandelbeleving voor jong en oud. Ook voor de allerkleinsten.

Trek je schoenen en sokken uit en beleef de natuur tot in je tenen! Het blotevoeten pad daagt uit, ontspant en laat jou de omgeving met al jouw zintuigen ervaren! 100% natuurlijk én gezond. Je wandelt over een ondergrond van hout, stenen, boomsnippers, gras, leem en water. Elke stap prikkelt je voeten en zintuigen. Je beleeft de geur en vorm van bloemen, planten en struiken. En wanner je in stilte loopt hoor je de natuur, de wind, insecten en vogels.

Het blotevoeten pad is geschikt voor iedereen die redelijk goed ter been is en is open onder alle weersomstandigheden.

Het blotevoeten pad loopt rond. Via de bloementuin eindigt je waar je begonnen bent.

Aan het eind van de route kun je je voeten afspoelen bij de zwarte waterbak. Laat je voeten drogen of neem zelf een handdoekje mee.

Dagbesteding

De Graafse Akker is een plek waar planten en mensen groeien! We vinden het hartstikke leuk om jou te laten zien hoe alles op de akker werkt en hoe we met z’n alle zorgen voor dit gebied. We bespreken graag samen met jou wat je wilt leren en doen. Je wordt begeleid door stichting Transfarmers, gediplomeerde begeleiders. Stichting Transfarmers is BOSA-partner van gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Bosa-compressed-16
Bosa-compressed-17
Bosa-compressed-18